top of page

Inrichting Stationsplein Utrecht

Opdrachtgever: Gemeente Utrecht
2019 Stationsplein Utrecht.jpg

Het stationsplein in Utrecht ligt boven straatniveau en vormt dé schakel tussen Utrecht Centraal, Hoog Catharijne en de historische binnenstad van Utrecht. Onder het plein is plaats voor 12.500 fietsen in de grootste fietsenstalling ter wereld. In de stalling ligt een fietspad dat rechtstreeks de Moreelsehoek met het Smakkelaarsveld verbindt.

De projectleider van Civilink was verantwoordelijk voor realisatie van het stationsplein Oost. 
Het gaat om de definitieve (gefaseerde) inrichting van het maaiveld en de raakvlakken met vastgoed.  Door de locatie moest ‘de winkel’ tijdens de werkzaamheden openblijven voor reizigers, openbaar vervoer, taxi’s en leveranciers. Daarnaast kende het gebied in ontwikkeling een groot aantal opdrachtgevers en opdrachtnemers voor vastgoed en nutstracés.
Bijzondere aandacht was er daarom voor omgevingsmanagement, communicatie, de tijdelijke inrichting en conditionering.

 

Op het plein is ruimte voor mensen, groen en zelfs bomen. Daaromheen vind je winkels en horeca. Vanaf het plein loop je Hoog Catharijne in. Met roltrappen, trappen en liften kom je op het straatniveau. Bij de inrichting van het stationsplein is veel aandacht voor een hoog kwaliteits- en duurzaamheidsniveau door het toepassen van producten, zoals natuursteen, gebakken bestratingsmateriaal en LED verlichting.

bottom of page