top of page

Herinrichting Oude Dorp 

Opdrachtgever: Gemeente Amstelveen
2020 Herinrichting oude dorp Amstelveen.

De Dorpsstraat en de haaks hierop gelegen Stationsstraat vormen de hoofdstructuur van het Oude Dorp in Amstelveen. Een bijzonder gebied met veel diversiteit. Het winkelaanbod is gespecialiseerd, kleinschalig en met persoonlijke aandacht. Een gebied waar mensen graag rondlopen, cultuur en historie beleven en een unieke plek om te wonen. Daar hoort ook een aantrekkelijke openbare ruimte bij. Met een aantal ingrepen keerde de historische sfeer terug en kreeg het Oude Dorp een impuls op het gebied van leefklimaat en het ondernemersklimaat. 

In opdracht van gemeente Amstelveen stelde Civilink het bestek met bestekstekeningen op voor deze herinrichting en ondersteunde de gemeente bij de aanbesteding.

 

In de oude situatie was er geregeld sprake van een hoge parkeerdruk, veel verkeer en een gevoel van verkeersonveiligheid. In de nieuwe situatie wordt doorgaand gemotoriseerd verkeer geweerd, zijn de Dorpsstraat en Stationsstraat verkeersluw, gelijkvloers en nostalgisch ingericht. Er is meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Groene omheining rondom de bestaande bomen, klassieke lantaarnpalen en nostalgische uithangborden verwijzen naar het bijzondere verleden van het Oude Dorp. De leefbaarheid van het gebied is toegenomen, er is meer ruimte voor verbinding en ontmoeting. Het nieuwe Oude Dorp is een mooie plek waar wonen, ondernemen, horeca en cultuur goed samengaan. 

bottom of page