De Haarlemmerhout is het oudste stadsbos van Nederland. Het park oogt verwaarsloosd en de gemeente Haarlem besloot tot revitalisering, met als doel verfraaiing en verbetering van de bruikbaarheid van Eindenhout. Dit alles met behoud van cultuurhistorische en ecologische waarden.  In 2016 stelde de gemeente het definitief ontwerp Voorbos Eindenhout vast. Met een aantal ingrepen is het gebied opener gemaakt en heeft het Voorbos haar functie als park weer teruggekregen.

In 2016 stelde de gemeente het defintief ontwerp Voorbos Eindenhout vast. Met een aantal ingrepen is het gebied opener gemaakt en heeft het Voorbos haar functie als park weer teruggekregen. Het parkachtige karakter is hersteld, vanaf de Wagenweg is er een zichtlijn op het koepeltje, het fietspad is aangepast, een nieuw wandelpad en struinpaden zijn aangelegd en de heemtuin is hersteld. Er zijn nieuwe verlichtingen aangebracht, inclusief uitlichting op het koepeltje en langs de rijbaan zijn eenduidige anti-parkeermaatregelen aangebracht. Door de watergangen te verleggen is het Vogelbos vergroot en door ruimte te creƫren in het bos is er nieuw groen ontstaan.

Samen met de adviescommissie Haarlemmerhout & Fredrikspark is actief geparticipeerd om tot een gedegen ontwerp te komen. De commissie adviseerde over te kappen bomen, invulling van de heemtuin en padenstructuur.

Civilink heeft in opdracht van de gemeente Haarlem het (cultuur- en civieltechnisch) definitief ontwerp en daarna het bestek opgesteld en aanbesteed. In de uitvoeringsfase hield Civilink dagelijks toezicht en directievoering op de uitvoering van de werkzaamheden. De werkzaamheden zijn voor de kerst 2016 succesvol opgeleverd en naar volle tevredenheid overgedragen aan de gemeente.

park Eindenhout 460x336px